Новини

Триває набір на ІІІ Інтенсив для кінокритиків

ІІІ Інтенсив для кінокритиків – це практична програма для молодих українських кінокритиків і кінокритикинь, що відбудеться в межах освітнього культурного проєкту Salt.Cinema та 5-го кінофестивалю «Київський тиждень критики».

Інтенсив для кінокритиків відбуватиметься з 27 вересня до 31 жовтня під кураторством українських кінокритикинь Дарії Бадьйор та Анни Дацюк і кінокритика Сергія Ксаверова.

Засновниця та продюсерка Інтенсиву для кінокритиків – Сабіна Асадова (співзасновниця культурного проєкту Salt.Cinema, учасниця та продюсерка громадської організації «Сучасне Українське Кіно»).

Прийом заявок заявок триватиме з 9 до 16 вересня за посиланням  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeKBEaM9dflgOnT96n0g1ulWMD1kU44m6YaFXVgjHn_QnHi1w/viewform

До участі за конкурсною основою будуть відібрані 12 учасників, які матимуть можливість безкоштовно прослухати 9 лекцій, отримати практичні знання та цінний досвід у написанні кінорецензій та інтерв’ю.

Учасники/-ці Інтенсиву для кінокритиків зможуть відвідувати Київський тиждень критики, де одразу матимуть змогу використати отримані знання на практиці – завданням буде написати рецензії на українські та зарубіжні фільми з програми фестивалю та взяти інтерв’ю в українських кінематографістів/-ок. Роботи учасників/-ць будуть опубліковані в межах партнерських спецпроєктів в онлайн-виданнях Moviegram та LB.ua.

Учасники/-ці Інтенсиву – це молоді кінокритики й кінокритикині з України, які мають щоноайменше одну написану (не обов’язково опубліковану) кінорецензію, хочуть отримати практичні знання та професійно розвиватися у напрямку кіножурналістики й кінокритики. Вони цікавляться українським кіно та активно слідкують за розвитком кінематографу.

Куратор(к)и та лектор(к)и ІІІ Інтенсиву:

Дарія Бадьйор – кураторка фестивалю «Київський тиждень критики», журналістка, редакторка, критикиня. Співзасновниця Спілки кінокритиків України. З 2016 до 2021 – редакторка відділу «Культура» онлайн-видання LB.ua. З 2019 – лекторка Інтенсиву для кінокритиків.

Сергій Ксаверов – куратор фестивалю «Київський тиждень критики», кінокритик, член Міжнародної Асоціації Кінопреси та Спілки кінокритиків України. Співпрацював із виданнями «Фокус», «Українська правда», Vertigo, Art Ukraine, LB.ua. З 2020 – лектор Інтенсиву для кінокритиків.

Анна Дацюк – кураторка фестивалю «Київський тиждень критики», кінокритикиня, журналістка, ведуча подкастів на тему кіно на «Радіо Поділ», менеджерка з кіноконтенту на українському стрімінг-сервісі Sweet.tv. Була радіоведучою авторського шоу про кіно на «Радіо Аристократи» (2016 – 2018), займала посаду випускової редакторки кіномедіа Vertigo (2016 – 2020), працювала у розділі «Культура» в онлайн-медіа DTF Magazine (2020-2021). З 2019-го – лекторка Інтенсиву для кінокритиків.

Партнери Інтенсиву для кінокритиків: СУК, Moviegram, LB.ua.

Search