Новини

Мінкульт ігнорує звернення столичної влади щодо Гостинного двору

Міністерство культури та інформаційної політики ігнорує офіційні звернення щодо планових заходів для збереження Гостинного двору. Про це заявив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

«Попри те, що Гостинний двір постійно хтось комусь передає, жодних новин, крім того, що об’єкт обтягнули сіткою, немає», – зауважив Володимир Прокопів.

За словами заступника голови КМДА, до Міністерства культури та інформаційної політики було направлене офіційне звернення із низкою запитань. 

«Я запитував чи напередодні зимового періоду міністерством призначалися хоч якісь охоронні заходи для збереження історичного об’єкта? Чи розроблена науково-проєктна документація? Яка ситуація з охоронним договором?» – зазначив чиновник.

Заступник голови КМДА наголосив, що впродовж трьох тижнів відповіді на ці запитання центральний орган влади так і не надав.

«Це кричущий прояв неповаги з боку міністерства та особисто міністра культури. Причому не тільки до КМДА чи Київради – це чітка зневага до усієї громади з боку центрального органу влади», – додав Володимир Прокопів.

Нагадаємо, що раніше заступник голови КМДА Володимир Прокопів закликав Міністерство культури та інформаційної політики поінформувати КМДА та депутатський корпус Київської міської ради щодо ситуації на об’єкті «Гостинний двір».

Search