Новини

Як під час війни перебудувалося харківське представництво північноамериканської GeoComply

Попри війну, вимушену релокацію та стрес українські компанії та підприємства відновлюють свою роботу та паралельно допомагають країні. Розповідаємо, як до нових реалій адаптується український офіс GeoComply — один із найбільших світових розробників програмних продуктів, що використовують широкий спектр аналітичних інструментів для валідації місцезнаходження та благонадійності користувача і дозволяють захистити бізнес від шахрайств. Розробник обслуговує таких гігантів як BBC, Viacom, Warner Bros та ін.

Український офіс-представництво GeoComply знаходиться у Харкові з 2012 року та об’єднує понад 160 IT-фахівців різного напряму. Але місто чи не найбільше постраждало від збройної агресії, його величезна частина — будинки, офіси, міська інфраструктура — зруйнована вщент.

Незадовго до початку повномасштабної війни з росією компанія GeoComply відкрила другий офіс в Україні — в історичному центрі Львова. Тепер він став осередком для членів команди, які були вимушені покинути рідне місто. У львівському офісі GeoComply є все необхідне не тільки для роботи, але й для тимчасового перебування — їжа, вода, спальні місця і душ.

Окрім того, ще на початку року команда розробила ВСР-план (business continuity plan), який дозволив оперативно під час війни відкрити простір у Варшаві. Тож фахівці компанії вже мають можливість працювати там, наразі працюють уже більше 40 з них. Варшавський офіс GeoComply розташований у бізнес-районі Wola, поруч з транспортними розв’язками, знаходиться поруч з кафе та ресторанами, має сучасний ремонт та відкриту терасу.

Наразі GeoComply пропонує своїм українським фахівцям релокацію саме у столицю Польщі, а також у Монреаль (Канада) та Сайгон (В’єтнам). При цьому спеціалістам надають житловий кредит на родину, допомогу з переселенням та пошуком житла, допомогу по догляду за дитиною тощо.

Наразі 85% фахівців GeoComply з харківської локації вже повернулись до “full-time” роботи, ще 15% зайняті частково. Для тих спеціалістів, які знаходяться у готелях або орендують помешкання, компанія оплачує проживання на домовлений термін.

Ми продовжуємо працювати, щоб допомогти економіці нашої країни, бо IT-сектор - один з небагатьох, що продовжує приносити в нашу країну фінансові ресурси.

Звичайно, зараз ми коригуємо наші плани на 2022 рік, щоб ми могли продовжувати підтримувати наші команди в Україні, а також виконувати свої зобов'язання перед клієнтами та інвесторами”, - зазначають в Geocomply.

Менеджмент акцентує, що захист життя та здоров’я фахівців і їхніх близьких — важливе завдання компанії. “Команда GeoComply працює 24/7, щоб спільно забезпечити безпечне пересування своїх українських колег. Ми постійно стежимо за місцеперебуванням усіх фахівців, надаємо їм допомогу та можливості переїзду в безпечне місце, моніторимо їх фізичний та психологічний стан”- розповідає Інна Журавльова (Head of HR, GeoComply).”

IT-компанія повною мірою виконує свої зобов’язання перед своїми фахівцями:

Усі фахівці мають гарантію зайнятості.

Усі фахівці отримують компенсацію, навіть якщо немає змоги працювати, за домовлений період та в певному обсязі.

Кожен фахівець, як і раніше, має гнучкий графік та можливість працювати неповний робочий день.

Компанія допомагає фахівцям з медичним обслуговуванням у місці тимчасового перебування.

Фахівці можуть звертатись за психологічною допомогою.

More about: |

Search