Новини

Viber: нові корисні функції у каналах

Rakuten Viber додає нові функції в каналах для авторів контенту і користувачів. Щоб гарантувати безпеку своїм користувачам, Viber підписує Кодекс поведінки ЄС для запобігання та протидії мови ворожнечі в інтернеті.

А саме додає коментарі до публікацій, планування постів та приховані списки учасників каналу. У каналах блогери та бренди продовжать ділитися новинами, залучати нову аудиторію та вивчати її інтереси. А користувачі – знаходити цікавий контент, зберігаючи конфіденційність. Створити власний канал може будь-який користувач Viber.

Що нового у каналах у Viber:

Коментарі: окрім запущених раніше реакцій на пости, в каналах з’явились коментарі. Тепер люди можуть обмінюватися думками та вести обговорення з іншими учасниками каналу. Коментарі вмикаються та вимикаються на розсуд адміністрації каналу.

Планування публікацій: тепер у авторів є можливість планувати майбутні пости заздалегідь. Для цього при публікації посту треба затиснути кнопку відправки і обрати потрібний час.

Прихований список учасників каналу: ця функція дозволяє користувачам зберігати конфіденційність. Список учасників каналу буде доступний лише адмінам і суперадмінам, а користувачі бачитимуть лише загальну кількість учасників. Цей крок забезпечує конфіденційність та безпеку даних у Viber.

Перетворити спільноту на канал адміністрація каналу зможе за допомогою спеціального бота: https://chats.viber.com/community2channel. Перехід на канал працює в один бік, після переходу канал буде неможливо перетворити назад на спільноту. Усі попередні дописи залишаться доступними, а учасники спільноти стануть учасниками каналу.

Одночасно із запуском цих нових функцій Rakuten Viber підписує Кодекс поведінки ЄС щодо протидії незаконній мові ворожнечі в інтернеті (The EU Code of conduct on countering illegal hate speech online). Viber буде відстежувати, аналізувати та видаляти публічні ворожнечі висловлювання у каналах на своїй платформі. Для цього компанія співпрацюватиме з Генеральним директоратом Європейської комісії у справах юстиції та захисту прав споживачів та з мережею спеціалізованих неурядових організацій. Якщо на каналі з’являтиметься агресивний або принизливий контент, користувачі або одна з організацій-учасників зможуть позначити пост як неприйнятний, і невдовзі команда модераторів Viber перегляне його. Viber розглядатиме такі повідомлення протягом 24 годин, передбачених Кодексом.

Залучаючи спеціалізовані неурядові організації, Viber планує краще захищати своїх користувачів від поширення мови ворожнечі. У травні 2022 року Ідіт Арад, головна юрисконсульт Rakuten Viber, приєдналася до Європейського комісара з питань юстиції Дідьє Рейндерса в Брюсселі, щоби підписати угоду про приєднання до Кодексу поведінки ЄС.

Джерело: https://itsider.com.ua

Search