Українське кіно

Фільм Ахтема Сеітаблаєва презентують на одному з найбільших кіноринків Європи в Каннах

Напередодні повномасштабного вторгнення генеральний продюсер та режисер стрічки Ахтем Сеітаблаєв разом з командою у межах Зимового Кіноринку ОМКФ презентував робочі матеріали фільму та повідомив про підтримку українського прокату воєнної драми дистрибюторською компанією «Кіноманія». Тепер до промотування стрічки долучилися й FILM.UA Distribution, за сприяння яких наприкінці травня «Мирний-21» презентують на Marché du Film — кіноринку, що проходить у розпал Міжнародного Каннського кінофестивалю.

Воєнна драма «Мирний-21» розповідає про Луганський прикордонний загін, бійців якого сепаратисти та російські спецслужби безрезультатно намагалися змусити зрадити свою країну. Фільм заснований на реальних подіях, які розгорнулися на Сході України у червні 2014 року.

«Мирний-21» — сторінка з історії про героїчний спротив українських прикордонників, які відзначають професійне свято, День прикордонника України, 30 квітня.

24 лютого 2022 року саме українські прикордонники першими прийняли на себе удар — як і 8 років тому на Сході України. Сьогодні творча команда фільму «Мирний-21» на рівні з іншими захисниками боронить українську землю: хтось вступив до лав ТрО, хтось склав присягу та приєднався до ЗСУ, хтось знайшов себе у волонтерстві або на інформаційному фронті, а актор Павло Лі 6 березня трагічно загинув в Ірпіні, рятуючи дітей. Військова техніка, яку використали для зйомок, допомагає нашим бійцям на фронті, а Дейнеко Сергій Васильович, Голова Державної прикордонної служби України, який надихнув Ахтема на створення фільму, та Анатолій Кацюрба, чинний полковник Державної прикордонної служби, який виступив у ролі співсценариста фільму, мужньо виконують свій обов’язок та захищають Україну від військової агресії з боку Росії.

У травні актуальну воєнну драму презентують на одному з найбільших кіноринків Європи — Marché du Film, що є частиною Міжнародного Каннського кінофестивалю. Заснований на реальних подіях, фільм має неабияку практичну цінність та вкотре здатен промотувати на міжнародній арені тезу про те, що українці вистоять — так було у 2014, і так буде сьогодні. 

МИРНИЙ-21

Логлайн: Історія про довіру і її відсутність на тлі подій, які розгортаються в Східній Україні на початку 2014 року. Головна тема розкривається через призму луганського прикордонного загону, бійців якого сепаратисти та російські спецслужби безуспішно намагались змусити зрадити свою країну.

Режисер: Ахтем Сеітаблаєв
Продюсер: Ахтем Сеітаблаєв, Дмитро Малічев, Марія Дончик
Оператор: Юрій Король
Автори сценарію: Ярослав Яріш, Сергій Касторних, Анатолій Коцюрба

У ролях: Андрій Самінін, Максим Девізоров, Євген Ламах, Роман Ясіновський, Віктор Жданов, Олексій Тритенко, Марія Штофа, Лорена Колібабчук, Павло Лі, Андрій Мостренко, Лариса Руснак, Зоя Власенко, Сергій Фролов, Ігор Димов, Олег Стефан, Анатолій Ященко, Богдан Жданов, Олександр Бегма, Євген Черніков, Ярослав Безкоровайний, Марія Головацька, Олександр Кравченко, Віталій Бельський, Віталій Крапива.

Прем’єра: TBA
Жанр: психологічний трилер, бойовик, воєнна драма
Тривалість: 117 хв
Виробництво: ISTMEN FILMS
Дистрибутори: «Кіноманія» та FILM.UA Distribution

 

Search