Новини

Заява Руслани Лижичко щодо ситуації з авторським правом в Україні

Друзі! Час зробити в Україні те, що не виходило минулих 29 років – зробити цивілізовану й ефективну систему охорони авторського права.

У діяльності колективного управління авторським правом в Україні – безлад повсякчас.

 Сьогодні ми зібрались з авторами та відомими видавцями і створили свою організацію.

Учасниками вже стали Джамала і Jerry Heil, Євген Галич і Вадим Красноокий, Ольга Полякова і Олександр Пономарьов, Іван Дорн і гурт «Бумбокс» та багато інших цінних авторів музики.

Ми об’єднали всіх великих музичних видавців – «Суперсиметрія» В’ячеслава Вакарчука та представники Sony і Universal, які разом володіють авторськими правами на понад 70% світової музики. Так ми акумулювали найбільший обсяг прав.

Ми створимо організацію, що досягне 3 максимумів: чесності, прозорості й ефективності.

Ми зробили нову організацію колективного управління – без негативного бекграунду, багатомільйонних боргів, без історії махінацій і шахрайства.

Наша організація стане надійним партнером всім українським авторам, яка збиратиме, розподілятиме і виплачуватиме роялті за створену музику.

 Саме тому я прийняла рішення стати президентом Громадської спілки «Автори та Видавці».

Українські автори! Приєднуйтесь до нас! Разом ми змінимо ситуацію, яка сьогодні не дає розвивати українську сучасну музику. Адже метою є творення прекрасної музики, яка як ніколи потрібна нам всім саме зараз!

Search