Новини

Сертифіковано: «Київстар» отримав ISO/IEC 27001:2013 для реалізації нових напрямів бізнесу

Телекомоператор «Київстар» пройшов сертифікацію на відповідність вимогам міжнародного стандарту ISO/IEC 27001:2013 і підтвердив ефективність системи менеджменту інформаційної безпеки (СМІБ) при реалізації нових напрямів бізнесу. 

«Київстар» – перша компанія у групі VEON, яка отримала сертифікат ISO/IEC 27001:2013. Це модель для розробки, впровадження, функціонування, моніторингу, аналізу, підтримки та покращення СМІБ. У випадку «Київстар» – це гарантія надійності таких напрямів:

  • послуги центру обробки даних (ЦОД), у тому числі хмарного, на основі технології Azure Stack Hub;
  • продукти та послуги на основі технології інтернету речей (IoT);
  • аналітичні продукти та сервіси на основі BigData;
  • мобільні фінансові продукти та послуги (MFS).

«Впроваджуючи нові напрямки бізнесу, ми орієнтуємось на вимоги як національних, так і міжнародних стандартів. Наявність сертифікату підтверджує надійність та захищеність інформаційних систем, даних у системах і бізнес-процесах компанії, а також відповідність системи інформаційної безпеки найкращим світовим практикам», – коментує Ілля Польшаков, директор з розвитку нових напрямів бізнесу «Київстар».

Сертифікація системи управління інформаційної безпеки говорить також про захищеність ІТ-інфраструктури, що підтверджено і незалежним аудитом. Це важливо для клієнтів компанії, до яких висуваються галузеві вимоги щодо інформаційної безпеки: банків, компаній держсектора, об'єктів критичної інфраструктури та інших. Сертифікаційний аудит «Київстар» проводила компанія Бюро Верітас Сертифікейшн Україна, лідер у галузі тестування, інспекції та сертифікації.

«Сьогодні інформаційна безпека стає пріоритетом № 1 у багатьох провідних компаній в Україні незалежно від сфери діяльності. Отримання сертифікату для "Київстар" підтверджує те, що компанія має надійний захист та безпечну IT інфраструктуру», – зазначив Дмитро Фефелов, менеджер з продажів компанії Бюро Верітас Сертіфікейшн Україна.

Бюро Верітас Сертифікейшн Україна:

Будучи незалежним органом із сертифікації, Бюро Верітас Сертіфікейшн пропонує повний спектр послуг у галузі сертифікації та аудиту. Компанія проводить аудити відповідності вимогам міжнародних стандартів, а також специфічним вимогам замовників у галузі якості, охорони праці та безпеки на виробництві, екології та соціальної відповідальності. На українському сертифікаційному ринку – з 1997 року.

Search