ТВ

«Літо в Антарктиді»: MEGOGO створив аудіосеріал про українську станцію «Академік Вернадський»

На медіасервісі MEGOGO з’явився аудіосеріал власного виробництва «Літо в Антарктиді». Художній проєкт заснований на реальній події — подорожі українського письменника та журналіста Маркіяна Прохаська, який потрапив на Антарктиду та здійснив  свою мрію. 

Аудіосеріал з’явився майже одночасно з виходом книжки Маркіяна Прохаська «Мрія про Антарктиду» («Видавництво Старого Лева»), яку він написав після своєї мандрівки на континент.

«Під час війни ми ще раз переконались у тому, що кожна історія, кожне життя і кожна людина важлива. Досвід часто — категорія, яка не піддається наслідуванню, а від того стає унікальною. Сьогодні ми презентуємо історію, яка не пов’язана з досвідом війни, але вона так само про відчайдушність, силу мрії, співучасть і підтримку багатьох людей. Робота над цим аудіосеріалом часто повторювала непростий шлях героїв на Антарктиду, а командою проєкту на кожному етапі роботи рухали певною мірою і персональні професійні мрії. Ми відчуваємо, як зараз розвивається жанрове і тематичне  різноманіття у подкастах, тому ми раді презентувати художній продукт», — коментує Катерина Котвіцька, менеджерка MEGOGO Audio. 

Аудіосеріал «Літо в Антарктиді» – це вісім епізодів про подорож тривалістю від Львова до української антарктичної станції «Академік Вернадський». Головний герой проєкту – Сашко, який намагається здійснити свою мрію – подорож до Антарктиди. У цьому йому допомагає друг Маркіян Прохасько.

Над проєктом працювала команда MEGOGO Audio. Аудіосеріал знайомить слухачів із буденним життям української станції «Академік Вернадський», історіями учасників експедиції, та навіть із найвідомішим баром Антарктиди.

Головну роль в аудіосеріалі виконав актор театру і кіно Олександр Рудько. До проєкту  також долучилися: акторка Марія Бруні та письменник Маркіян Прохасько, Євген Дикий, директор Національного антарктичного наукового центру (НАНЦ); Антон Омельченко, правнук першого українця, який відвідав  Антарктиду; Марія Павловська, науковиця НАНЦ, Сергій Комісаренко, експосол України у Британії, який сприяв передачі станції «Академік Вернадський» Україні; кухар-полярник Богдан Паламарчук та учні 7 класу однієї зі шкіл Києва.

Режисером і сценаристом серіалу став Дмитро Левицький — режисер документального аудіосеріалу «Прип’ять» від MEGOGO Audio, автор театральних п’єс та засновник проєкту аудіопрогулянок «Міський театр». Над звуковим оформленням працювали звукорежисери Василь Явтушенко і Ася Федоськіна із 4Ears Sound Production. Продюсерка аудіосеріалу — Юлія Білоус. 

У серіалі звучать фрагменти пісні виконавця Postman — «Антарктида», її український музикант, мультиінструменталіст, композитор й автор тексту Костянтин Почтар присвятив  25-річчю української станції «Академік Вернадський» на Антарктиді.

«Літо в Антарктиді» можна послухати безкоштовно у розділі «Аудіо» у мобільному додатку MEGOGO на базі iOS та Android, а також в автомобілях із аудіосистемою Android Auto чи Apple CarPlay. Аудіосеріал також доступний на Smart TV (розділ «Серіали») та вебверсії MEGOGO.

Search