Новини

Не той розмах: який страх з’явився у Сергія Притули після збору на «Байрактари»

Засновник Благодійного фонду та ведучий Нового каналу зізнався, які важливі проекти хоче реалізувати в майбутньому

Про проект Фонду Сергія Притули «Народний «Байрактар» чули всюди! За три дні українцям вдалося зібрати кошти на чотири літаки комплексу БПЛА, і цим самим по-хорошому шокувати світ. Засновник Фонду, волонтер та ведучий Нового каналу Сергій Притула не стримав сліз щастя й гордості, коли проект оголосили успішно реалізованим. Та зараз зізнається, що відчуває певні хвилювання і побоювання щодо наступних зборів коштів.

– «Байрактарами» ми поставили дуже високу планку. І тепер у мене є внутрішній страх. Поясню, який, – каже Притула. – У нас є велика проблема з транспортом. Його категорично не вистачає. У Міністерства оборони є бюрократичні заслінки, які не дозволяють їм купувати транспорт, що вже був у користуванні. Хоча він ще нормальний, на ходу, потрібно просто трохи підрихтувати. Ми, волонтери, можемо це зробити. У нас немає подібної бюрократії. Наприклад, знайти сток, на якому викупити, припустимо, 500 транспортних засобів. Уявімо, я скажу: «Друзі, давайте зберемо п’ять мільйонів доларів, щоб купити 500 тачок». За що ж я переживаю? Що люди скажуть: «Та то якось не той розмах». А це, насправді, капець, як треба!

Сергій Притула зізнається, що наступні проекти справді можуть бути пов’язані з машинами. І закликає українців з довірою та розумінням поставитися до них.

– Відверто кажучи, я б дуже хотів, щоб ми поставили питання транспорту на більший потік, аніж ми робимо зараз. Без вашої підтримки це буде нереально, – говорить він. – Я хочу, щоб люди знали про цю «проблему, щоб ми могли сподіватися на таку ж підтримку, як у «Байрактарних» зборах. 

Search