Обладнання

AMD і HPE проводитимуть реалізацію суперкомп'ютера Adastra

Французьке національне агентство з високопродуктивних обчислень (GENCI) та Національний обчислювальний центр вищої освіти Франції (CINES) оголосили про придбання суперкомп'ютера Adastra, що працює на базі процесорів AMD EPYC™ та прискорювачів HPE Instinct.

Adastra, встановлення якого заплановане весною наступного року, стане одним із найпотужніших суперкомп'ютерів у Європі для академічних та промислових відкритих досліджень. Він також доповнить наявні системи GENCI у двох інших національних обчислювальних центрах Франції.

Ключові моменти:

  • Суперкомп'ютер Adastra буде заснований на модульній конвергентній архітектурі з двома обчислювальними блоками, один з яких заснований на процесорах AMD EPYC™ наступного покоління з 768 ГБ пам'яті, а інший містить один оптимізований процесор AMD EPYC™ 3-го покоління та чотири прискорювачі AMD Instinct MI250X OAM.
  • У рамках контракту AMD і HPE взаємодіють із CINES у просуванні до спільного портування, оптимізації та масштабування програм HPC та ШІ на прискореному блоці Adastra.
  • Рішення, запропоноване HPE, є одним із найефективніших. Воно охолоджує 97% тепла, яке виробляється машиною, за допомогою рідинного охолодження теплою водою.

Search