Новини

Оголошено переможців третього конкурс сценаріїв «СВОЄ КІНО»

Вже третій рік поспіль Асоціація «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!», в рамках реалізації комплексного проекту «Дивись українське», проводить всеукраїнський конкурс сценаріїв «СВОЄ КІНО». За його результатами знімають короткометражні фільми.

Нагадаємо, що проект «Дивись українське» було ініційовано у 2016 році, й у грудні того ж року стартував перший конкурс сценаріїв «СВОЄ КІНО», за підсумками якого, в рамках проекту «Дивись українське» вже відзнято 20 короткометражних фільмів за сценаріями конкурсу.

Організатори наголошують, що сімнадцять фільмів з 20-ти, у трихвилинних редакціях переглянуло більше ніж 1 500 000 глядачів українських кінотеатрів. Розширені, режисерські, редакції фільмів (хронометражем до 20-ти хвилин), з травня 2018 року запущено у фестивальну дистрибуцію.

Станом на квітень 2019 року, фільми проекту «Дивись українське» отримали більше 20-ти відзнак та нагород на міжнародних кінофестивалях в Україні та за кордоном. А окремі фільми увійшли у два тематичні кіноальманахи - «На своїй землі» та «Двері».

Екранізовані короткометражні фільми проекту будуть демонструватися у кінотеатрах перед основними фільмами сеансів. Саме тому, при оцінюванні робіт учасники журі конкурсу спиралися на драматургічну завершеність історії та можливість екранізації сюжету в ультракороткий метр - до трьох хвилин.

До складу журі конкурсу увійшли, як знані та талановиті режисери, так і представники кіномереж та дистриб’юторів, які власне і формують тенденції розвитку кіноіндустрії в Україні. Також до складу журі входили актори, представники соціально-відповідального корпоративного бізнесу. 

У вересні 2018 року, розпочався знімальний період добірки фільмів за результатами другого сезону конкурсу «СВОЄ КІНО», які в подальшому будуть об’єднані у повнометражний кіноальманах «Десь поряд», що складатиметься з 12-ти різножанрових новел.

Як і минулого конкурсу, ініціатори «СВОЄ КІНО-3» обрали 10 кращих сценаріїв, які отримують авторську винагороду у розмірі 10 000 гривень та можливість екранізації фільму за їх сценаріями.

За його результатами знімають короткометражні фільми

Переможці конкурс сценаріїв «СВОЄ КІНО-3»: 

«ДОБРОГО ДНЯ, АНГЕЛЕ!»
автор ЗАГОРОВСЬКА ЛЮБОВ МИХАЙЛІВНА

«НАЙПЕРШИЙ ШАНУВАЛЬНИК»
автор МАКАРУСЬ ВОЛОДИМИР АНДРІЙОВИЧ

«ТУПІК»
автор НЕСТЕРЕНКО ТАМІЛА ПАВЛІВНА

«ПЕРЕДБАЧЕННЯ ДЛЯ ВАС»
автор ОСТРІКОВСЬКИЙ АНДРІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ

«КОБИЛЯЧА ГОЛОВА, АБО ЗЗМ»
Автор ВЛАСИШЕН ЮРІЙ ПЕТРОВИЧ

«ОРЕЛ І РЕШКА»
автор СТРЕЦКУЛ ВІТАЛІЙ СЕРГІЙОВИЧ

«НА ШАПКУ»
автор СОНЯ СОТНИК

«БОГОРОДИЦЯ»
автор БИКОВ ОЛЕКСАНДР

«СКЕЛЯ»
автор ВОРОБЕЙ МАРІЯ

«РУДА»
автор ТАША КАРЛЮКА, ЖАННА МАКСИМЕНКО-ДОВГИЧ

 

Фото: Broadcast.net.ua

Search