Новини

Олімпійські ігри в Токіо мають відбутись з 23 липня по 8 серпня 2021 року

Міжнародний олімпійський комітет спільно з організаторами ігор у Токіо та місцевою владою обрали нову дату змагань. Олімпійські ігри мають відбутися з 23 липня до 8 серпня 2021 року.
Суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ нагадує, що залишається єдиним офіційним транслятором Олімпійських ігор в Україні.

В офіційній заяві Міжнародного олімпійського комітету визначили три принципи, які вплинули на таке рішення. Це захист здоров’я спортсменів та всіх учасників змагань і підтримка в боротьбі проти коронавірусу, захист інтересів спортсменів та всіх видів спорту й глобальний міжнародний календар спортивних змагань.

Виконавчий продюсер творчого об’єднання спортивних програм Микита Хорозов прокоментував рішення: «Трансляція Олімпіади — це наш актив і зобов'язання. Але крім прав на трансляцію, потрібні кошти, щоб її добре показати нашим телеглядачам. Тому сподіваємося, що стабільне фінансування Суспільного мовника дасть нам змогу гідно показати Олімпійські ігри».

Попри перенесення події на рік уперед офіційна назва залишається незмінною — Олімпійські ігри в Токіо-2020. Також визначили й нову дату для Паралімпійських ігор. Вони розпочнуться 24 серпня й триватимуть до 5 вересня.

Нагадаємо, 24 березня МОК спільно з організаторами ігор у Токіо оголосили про перенесення змагань у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Читайте також: Олімпійські ігри в Токіо: початок епохи віртуальних Олімпіад

Search