Новини

Українська прем’єр-ліга може запустити власний ОТТ-канал

Українська прем’єр-ліга (УПЛ) має намір запустити власний футбольний канал або ОТТ-платформу. Про це 9 вересня під час засідання робочої групи УПЛ розказав виконавчий директор УПЛ Євген Дикий, повідомляє канал футбольного клубу «Шахтар».

«Наразі ми обговорюємо питання, чи це має бути ОТТ-сервіс, чи повноцінний ефірний канал. Зараз більше схиляємось до ОТТ-сервісу. І, можливо, на попередніх етапах ми зможемо зайти у співпрацю з тими ОТТ-сервісами, які вже є на ринку. Але в майбутньому це буде свій власний сервіс, який ще потрібно розробити», - розказав пан Дикий.

Читайте также: От пакета «Футбол» до подписки на «все и сразу» — мои отношения с OTT сервисом OLL.TV

Медіаексперт Олександр Глущенко, який консультує УПЛ, у коментарі mediasat.info розказав, що створення єдиного пулу, який включатиме телеканал УПЛ та спортивну ОТТ-платформу, незабаром може стати цілком реальним: «Зараз опрацьовуються юридичні, технічні та економічні аспекти. Ми всі розуміємо, що професійний футбол, як і будь-який інший вид спорту, - це бізнес, який повинен заробляти, еволюціонувати і розвиватися. Задумка нетривіальна для телевізійного ринку. Це запуск телеканалу, який буде доступний всередині України. Продаж прав на чемпіонат і матчі міжнародним платформ і сервісів. Запуск власного сервісу, що дозволяє українцям у будь-якій точці світу бути причетним до українського спорту, зокрема – футболу».

За словами пана Глущенка, надалі ця платформа може стати мультиспортивною, і на ній окрім футболу може бути присутній і інший спортивний контент.

1 жовтня робоча група планує широке засідання щодо проєкту УПЛ ТБ.

Нагадаємо, що 13 лютого Нацрада вирішила видати ПрАТ «Футбольний клуб “Шахтар”» ліцензію на кабельне мовлення за технологією ОТТ. Телеканал Shakhtar TV розпочав тестове мовлення 15 квітня.

 

Детектор.Медіа

Search