Новини

Світ втратив кількох відомих людей

На превеликий жаль, новини бувають не тільки позитивними. Останнім часом, як холодний дощ, посипалися звістки про смерті відомих людей. Очевидно, все це пов’язано з не дуже радісним 2020 роком і пандемією, від якої ще не винайшли вакцини.

Легенда радянського кінематографу, актор численних фільмів і комедій, театральний режисер, поет і письменник Валентин Гафт помер на 86-му році життя, після тривалої хвороби.

Служив у Московському драматичному театрі, "Ленкомі", Театрі сатири. Входив до трупи Московського театру "Современник" з 1969 року.

Гафт – володар театральної премії К. Станіславського за внесок в розвиток акторського мистецтва (2007), премії "Золотий Орел" за кращу чоловічу роль у фільмі "12" (2007) і премії імені Андрія Миронова "За служіння театральній Батьківщині" (2011).

Знаменитого актора та його неперевершену манеру гри пам’ятатиме не одне покоління вдячних глядачів.

Світ втратив кількох відомих людей 

В Латвії в лікарні від ускладнень, спричинених ковідом, у віці 59 років пішов із життя корейський режисер Кім Кі Дук.

За неофіційною інформацією, митець приїхав до Латвії, щоб купити будинок у Юрмалі та оформити свідоцтво на проживання, але на заплановану зустріч не прийшов. Після цього колеги почали шукати Кім Кі Дука, однак виникли складнощі через правила із захисту особистих даних.

Світ втратив кількох відомих людей

Кім Кі Дук – лауреат "Золотого Лева" Венеційського кінофестивалю, "Срібного ведмедя" Берлінале та інших численних нагород. Найвідоміші стрічки: "Весна, літо, осінь, зима і знову весна", "П'єта", "Аріранг", "Натягнута тятива" та інші.

 

Британський письменник-романіст Джон Ле Карре, найбільше відомий по книгах "Шпигун, вийди геть" і "Шпигун, який повернувся з холоду", помер у віці 89 років.

Про смерть письменника повідомив його літературний агент. "З глибокою скорботою я змушений поділитися з вами новиною про те, що Девід Корнуелл, відомий всьому світу як Джон Ле Карре, помер після швидкоплинної [не пов'язаної з Covid-19] хвороби", - сказав голова видавничого дому The Curtis Brown Group Джонні Геллер.

Світ втратив кількох відомих людей

Ле Карре часто називали автором шпигунських романів, проте його літературні полотна демонстрували більш широкий зріз - від морально-етичних дилем до повних ліризму роздумів про поділ влади між людиною і державою. Йому також належать близько 20 романів, виданих мільйонами примірників багатьма мовами. Останній роман Джона Ле Карре "Польовий агент" був опублікований 2019 року.

 

 

 

Search