Новини

У квітні Київстар включив 4G ще у 815 населених пунктах

У квітні 2021 року ще 450 тисяч мешканців України отримали можливість користуватись новими мобільними технологіями в мережі Київстар.

Київстар збільшив покриття 4G мережі в усіх областях України, активувавши технологію швидкісної передачі даних (LTE) на 452 базових станціях. Це дозволило забезпечити роботу мережі 4G ще в 815 населених пунктах. Так у південних областях України покриття 4G збільшено на території 316 населених пунктів, у Дніпропетровській – 97, Донецькій і Луганській – 81, у західних – у 238, у центральних областях - 83 населених пунктах. 

У 1 кв 2021 року Київстар інвестував у розвиток нових технологій зв’язку понад 1 млрд грн, що дозволило суттєво збільшити територію мережі 4G. Завдяки цьому кількість абонентів, які скористались швидкісним мобільним інтернетом, збільшилась у 1 кв 2021 на 24,3%. А використання мегабайтів на одного абонента зросло на 27,5%. На сьогодні зв’язком 4G у мережі Київстар користуються майже 10 мільйонів людей.

Київстар встановив в Україні понад 15,5 тисяч базових станцій, на яких уже активована технологія LTE (4G). Відтак понад 87% населення України може користуватись доступом до  послуг 4G у мережі оператора. Компанія продовжує будівництво мереж нового покоління, щоб до 2022 року доступ до 4G був у 90% населення.

Нові мобільні технології дають абонентам більше можливостей для бізнесу, освіти, дистанційних медичних консультацій, доступу до адміністративних послуг, тощо. Щоб скористатись послугою достатньо смартфона, який підтримує технологію LTE/4G, та відповідної SIM-карти (USIM), яку можна отримати безкоштовно у оператора.

Мобільні оператори України прискорили розвиток 4G у невеликих і труднодоступних населених пунктах завдяки перерозподілу радіочастот діапазону  900МГц.  Базові станції, що працюють на цих частотах, охоплюють зв’язком більші території, що важливо для будівництва мобільних мереж у віддалених населених пунктах. Для цього Київстар добровільно поділився з іншими учасниками ринку радіочастотним спектром 900 МГц і 1800 МГц. Так інші мобільні оператори змогли сформувати суцільні смуги радіо частот, що є критичним для розвитку швидкісної мобільної передачі даних.  

Search