Новини

Доктор Комаровський у «Ранку з Україною» розповів про мутації «Дельти»

«Дельта» мутує: в Україні зафіксовано 11 різних штамів. 60% пацієнтів мають так званий індійський штам, а 40% – десять нових варіантів «Дельти», які небезпечніші та швидше поширюються, ніж початковий. Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» пояснив, чому хворіє так багато дітей та молоді.

«Дельта» вражає всіх без винятку. Але найчастіше –  це молодь до 30-35 років та діти віком від 2 років. І причина – не мутація коронавірусу.

«У всьому світі статистика вказує на те, що молоді люди хворіють переважно тому, що на початку вакцинації увага була направлена саме на літніх людей, – пояснив Євген Комаровський у програмі «Ранок з Україною». – Вони вакцинувалися, тепер почала хворіти молодь».

Симптоми «Дельти» схожі з симптомами ГРВІ, але наслідки захворювання набагато складніші. Людям, які потрапляють до стаціонару, потрібно набагато більше кисню. На сьогодні хворий на коронавірус споживає в 5-6 разів більше кисню, ніж навесні. Найважче проходить і психологічне відновлення. Але головне – не панікувати.

«Єдина наша зброя – це міцний імунітет та здорова психіка, – пояснила психологиня Олена Адамова в інтерв'ю для каналу «Україна». – Тому дуже важливі здоровий сон та правильне харчування. Також необхідно на все реагувати спокійно. Як тільки ви відчуваєте, що починаєте чогось боятися, відразу переключайте увагу на щось гарне».

Заразність схожа на вітрянку – це вірус, що літає на великі відстані. Але вакцини, які використовують в Україні, готові до мутації вірусу «Дельта». Вони дають шанс не потрапити до лікарні та перенести хворобу в легкій формі. Тому можна лікуватися в домашніх умовах.

«Лікуватися – це означає, що постільний режим не потрібен. Також не змушуйте себе їсти. Систематично використовуйте жарознижувальні засоби», – порадив Євген Комаровський у програмі «Ранок з Україною».

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».

Search