Новини

Google допомагає Україні (Оновлення)

Наші служби безпеки працюють цілодобово, без вихідних, щоб захистити українських користувачів і важливі місцеві служби. Ми продовжуємо спостерігати спроби DDoS-атак проти численних українських сайтів, у тому числі Міністерства закордонних справ, Міністерства внутрішніх справ, а також таких сервісів, як Liveuamap, які допомагають людям знаходити інформацію. Ми розширили доступ до Project Shield, нашого безкоштовного захисту від DDoS-атак, щоб українські урядові веб-сайти, посольства в усьому світі та інші уряди в безпосередній близькості від конфлікту могли залишатися онлайн, захищатися та продовжувати пропонувати свої важливі послуги.

Project Shield дозволяє Google поглинати поганий трафік під час DDos-атак і діяти як «щит» для невеликих веб-сайтів, дозволяючи їм продовжувати працювати та захищатися від цих атак. На сьогодні сервісом користуються понад 150 веб-сайтів в Україні, у тому числі багато інформаційних організацій, і ми повідомили про його доступність представникам уряду України. Ми закликаємо всі відповідні організації зареєструватися в Project Shield, щоб наші системи могли допомогти блокувати ці атаки, щоб веб-сайти могли залишатися в режимі онлайн.

Вторгнення в Україну швидко породжує руйнівну гуманітарну кризу. За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), понад 1,2 мільйона українців вже покинули свої домівки, а ООН попередила, що ця цифра може зрости до 5 мільйонів людей у найближчі тижні та місяці. Половина біженців, які вже виїхали з країни, знайшли тимчасовий притулок у Польщі. Сьогодні ми збільшуємо нашу підтримку до 25 мільйонів доларів, виділяючи додаткові 10 мільйонів доларів на допомогу організаціям, які надають як негайну гуманітарну допомогу, так і довгострокову допомогу для біженців у Польщі.

Сповіщення про повітряні нальоти та сирени в Україні – трагічна щоденна реальність, і ми робимо все можливе, щоб допомогти людям отримувати ці важливі сповіщення якомога більшою кількістю способів. Ми представляємо додаток Повітряна тривога користувачам Google Play в Україні. Цей додаток був створений українськими розробниками у співпраці з українським урядом, щоб краще попереджати людей про повітряні нальоти.

Щоб допомогти важливим організаціям, які беруть участь у наданні гуманітарної допомоги, як-от медичне забезпечення, продовольча допомога, а також підтримка та допомога біженцям, ми надаємо безкоштовні послуги через кредити Google Cloud для відповідних організацій.

Щоб допомогти людям спілкуватися з друзями та родиною в цей непростий час, ми скасовуємо плату за міжнародні дзвінки з України та з США в Україну через Google Fi, а також ми скасовуємо плату за дзвінки в Україну для людей, які користуються Google Voice. 

Ми продовжуємо стежити за ситуацією та зміною урядових норм, зокрема санкціями, в регіоні. Ми постійно спілкуємося з урядами в Європі та в усьому світі, щоб ми могли працювати над оперативним виконанням їхніх рішень, включно з обмеженнями присутності російських державних ЗМІ на наших платформах.

Кент Уолкер, президент, Global Affairs

Search