Новини

Держспецзв’язку, оператори та провайдери роблять усе можливе для українців

Держспецзв’язку, оператори та провайдери створюють усе можливе для забезпечення українців зв’язком та інтернетом.
Незважаючи на війну і спробу ворога залишити українців без зв’язку та інтернету, переважна більшість українських територій має покриття мобільним зв’язком та доступ до мобільного або стаціонарного інтернету. Завдяки об’єднанню зусиль держави та бізнесу вдається підтримувати роботу навіть на територіях, які перебувають під час окупації ворога. Про це під час брифінгу сказав голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь.
Від моменту початку активної фази війни Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) при Держспецзв’язку спільноти з телекомунікаційними компаніями опікуються питаннями забезпечення зв’язком громадян. Це один із ключових пріоритетів для держави, оскільки зв’язок із кожним знайденим чи на окупованих територіях надає громадянам інформацію про те, що відбувається в країні, й розуміти, що держава ні про кого не забула.
У нашій державній телекомунікаційній сфері – це система, який представник бізнесу будували, виходячи з власних потреб і власного бачення розвитку мережі. Вона розвивалася безкоштовно, без державного регулювання. Це давало можливості операторам гнучко використовувати наявні у них ресурси для свого розвитку, запроваджувати найновітніші технології. Оператори мобільного зв’язку за останні три роки вклали значні кошти в системи резервування каналів зв’язку, центрів виготовлення даних та інших важливих систем. Завдяки цьому регіонів країни громадяни забезпечені зв’язком.
«Звісно, ​​залишаються місця, де зв’язок гірший. Мають проблеми із покриттям регіонів, з яких українські захисники вибили ворога. Це пов’язано зі знищенням інфраструктури телекомунікаційних та енергетичних компаній. Оскільки ми маємо місто, де електропостачання відновлено не повністю. Енергетичні компанії працюють над вирішенням цієї проблеми протягом 24 років 7 днів тижня. Так само працюють телеком-компанії, які його відновлюють і готові запустити після відновлення живлення», – сказав Юрій Щиголь.
Він також нагадав, що військовослужбовці Держспецзв’язку продовжують забезпечувати захищеним спеціальним зв’язком органи державної влади та вищих посадових осіб держави. Зв’язок працює стабільно і безперебійно.

Джерело: Пресслужба Держспецзв'язку

Search