Новини

Сергій Жадан отримає Премію миру

Український письменник Сергій Жадан отримає Премію миру від німецьких книговидавців.

Про це він повідомив у фейсбуці, також відповідна інформація міститься на сайті премії. Церемонія вручення відбудеться 23 жовтня 2022 року.

“Він (Сергій Жадан – ред.) отримає відзнаку “за видатну творчість і за гуманітарну позицію, з якою піклується про людей під час війни і допомагає їм, ризикуючи своїм життям”, – ідеться у повідомленні.

“Дякую німецьким книговидавцям та книгорозповсюджувачам за цьогорічну Премію Миру. Дуже важливо, що в німецькому інформаційному просторі присутня Україна. Важливо, що восени на Франкфуртському книжковому ярмарку, де ця премія вручається, Україна буде предметом обговорення. Ми потребуємо зброї, але інформаційної підтримки ми потребуємо так само. Ми маємо перемогти в цій війні, ми мусимо захистити своє майбутнє. Тому нині кожен вияв підтримки української культури працює на нашу перемогу. Величезна подяка всім за солідарність!” – написав Жадан.

Як зазначили, премію німецьких книготорговців з 1950 року отримують люди, які зробили внесок в літературі, науці або мистецтві задля втілення ідей миру. Цього року премію вручатимуть 23 жовтня під час завершення Франкфуртського книжкового ярмарку. Раніше лауреатами премії ставали Світлана Алексієвич, Герман Гессе, Астрід Ліндгрен, Вацлав Гавел

Search