Новини

У Швейцарії розпочинається Конференція з масштабного відновлення України після війни

У Швейцарії 4 липня стартує Конференція з питань відновлення України після війни. Участь у ній візьмуть представники 40 країн та 20 міжнародних організацій.

Конференція триватиме два дні. Президент України Володимир Зеленський, як очікується, звернеться до учасників у режимі відеозв'язку.

До Швейцарії вже прибули голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, прем'єр Денис Шмигаль, ще кілька представників Кабміну та депутатів. Також у конференції візьмуть участь високопосадовці ЄС, міжнародних фінансових інституцій та правозахисних структур. Ймовірно, що Лугано відвідає і очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Українські представники запропонують масштабний план відбудови "Україна-24". Окремі засідання стосуватимуться боротьби з корупцією та реформ у сфері самоврядування.

Участь у форумі візьме і перша леді України Олена Зеленська. Вона вийде на відеозв'язок з Києва і відкриє панель про соціальне відновлення країни.

"Говоритиму про те, про що не втомлююсь повторювати на кожній міжнародній зустрічі чи інтерв’ю: про відновлення наших людей, без якого даремним буде відновлення інфраструктури чи бізнес-процесів",  – наголосила дружина президента.

Зеленська підкреслила: до війни зустріч в Лугано планували як конференцію реформ. Проте тепер західні партнери зіткнулись із викликом, який навіть не уявляли. Збитки – вже неймовірні, проте Україна знає, які ресурси їй потрібні.

Джерело https://24tv.ua

Search