Новини

У “Дію” додадуть документи про освіту

Міністерство освіти і науки поставило собі за мету інтегрувати особисті електронні документи громадян України про освіту до застосунку "Дія".

Про це  повідомляється на офіційному сайті Міністерства освіти.

Як наголошується, команда МОН працює над впровадженням електронних документів про освіту на порталі і в мобільному застосунку “Дія” разом із колегами з Мінцифри та за підтримки проєкту “EU4DigitalUA”.

“Це розробляється враховуючи необхідність отримання, поновлення або визнання документів про освіту внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованих територій, а також громадян, які знаходяться за межами країни”, – зазначають у відомстві.

Нині підготовлено проєкт постанови КМУ щодо відображення відомостей, що містяться в документах про базову середню, повну загальну середню, професійну, передвищу та вищу освіту засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг із використанням мобільного застосунку “Дія”.

Крім того, повідомляється, що вже зараз завдяки сервісу ЄДЕБО “Інформація про фізичну особу, що міститься в ЄДЕБО” здобувачі освіти та випускники закладів освіти можуть самостійно отримати інформацію про видані ним документи про освіту та дані про навчання. Для цього лише треба мати кваліфікований електронний підпис, реквізити документів про освіту – не потрібні.

 

Search