ТВ

У 4 філіях Суспільного створять регіональні Newshouse 2.0

Нові ньюзруми створюватимуть за донорські кошти. Новину повідомляє «Детектор Медіа».

Національна суспільна телерадіокомпанія України веде переговори з міжнародними партнерами, щоб у чотирьох філіях створити ньюзруми на зразок Newshouse 2.0. Про це під час зустрічі з шеф-редакторами новин усіх регіональних філій сказала членкиня правління Суспільного, відповідальна за інформаційне мовлення та діджитал-платформу, Тетяна Кисельчук. Її слова цитують на корпоративному сайті Суспільного.

«Зараз ми з нашими міжнародними партнерами обговорюємо новий грант, ми хочемо створити ньюзруми в кожному регіоні на кшталт Newshouse 2.0 — з реновацією приміщень, технічною інфраструктурою, дизайном воркфлоу. Ремонт одразу 22-х філій коштує захмарно, тому обрано чотири пілотні філії. Це Харків, Рівне, Чернівці та Одеса», – зазначила вона.

За словами Тетяни Кисельчук, нинішня команда Суспільного спробує з чотирма філіями пройти цей шлях, щоб потім цей процес був втілений, можливо, вже наступним правлінням, з усіма іншими філіями. «Це буде довгий і складний процес, але якщо ми хочемо робити фундаментальні проєкти заради покращення якості новин, які залишаться після нас на роки, то маємо починати»,  – додала вона.

Тетяна Кисельчук сказала, що філії й надалі отримуватимуть сучасне технічне обладнання для роботи — ноутбуки, камери, мобільні комплекти тощо. Ці проєкти реалізуються у тому числі завдяки міжнародним грантам із США, Швеції, Нідерландів, ЄС та інших партнерів.

Раніше член правління НСТУ, відповідальний за операційну діяльність компанії, Родіон Кочубей розповів, що упродовж вересня одразу сім філій з Дніпра, Черкас, Полтави, Чернігова, Закарпаття, Одеси та Миколаєва отримали обладнання для проведення прямих включень і трансляцій з місця подій.

За його словами, до кінця 2021 року планують придбати 500 нових комп’ютерів та робочих станцій (обладнання для студійного комплексу. — Ред.) для центральної та регіональних дирекцій.

 

Search