ТВ

На телеканалі LIVE вийде спецпроєкт про штам «Дельта»

22 жовтня о 21:40 в ефірі телеканалу LIVE вийде спецпроєкт про штам «Дельта» . Журналісти спецпроєкту дізнаються, наскільки новий штам коронавірусу є більш заразним за попередні, чи є в Україні лабораторії, які виявляють цей різновид, та які симптоми можуть не проявлятись у хворих.

Ідея народилася в середині літа, коли активно почала ширитись інформація про те, що штам «Дельта» швидко розповсюджується і є більш небезпечним. Тому журналісти проєкту вирішили самі розібратись у темі та з’ясувати у спеціалістів, чи насправді новий різновид коронавірусу є таким загрозливим та чи реально виявити його в українських лабораторіях. Для цього журналісти навіть спробували потрапити до лабораторії Центру громадського здоров'я, що має секвенатор, який може визначати мутацію вірусу.

«Ми вирішили розібратись у тому, чим саме новий штам коронавірусу відрізняється від попередніх і наскільки він небезпечний. Наразі МОЗ проводить недостатню комунікацію, з якої важко зрозуміти, чи є в країні спеціальні лабораторії, де вже зараз можуть розрізнити штами Covid. Наші журналісти записали фахівців, які розкажуть правду про те, що собою являє коронавірус, як саме важливо лікуватись, чи необхідна  вакцинація та наскільки наша країна готова до розповсюдження штаму «Дельта». Ми підготували науково-популярний фільм, я б навіть назвав це напрямком журналістських досліджень - коли команда не тільки проводить розслідування, а й глибоко досліджує тему. Результат роботи показав, що ми обрали вірний шлях і будемо розвивати напрямок далі», - коментує керівник інформаційного мовлення холдингу Live Network Сергій Мамаєв.

Також журналісти поспілкувалися з Ольгою Сумською, яка відверто поділилась деталями лікування від коронавірусу, наслідками від перенесеної хвороби та зізналась, чи боїться підхопити штам «Дельта». Авторами спецпроєкту стали Катерина Бенько, Сергій Мамаєв, Микола Кролевець, Максим Борщ, Павло Омельченко та Дмитро Васьківський.

Дивіться спецпроєкт про штам "Дельта" цієї п’ятниці, 22 жовтня, о 21:40 на телеканалі LIVE.

Search