ТВ

Ворог захопив 8 радіочастот і телеканалів у 4 областях України

Росіяни захопили вісім радіочастот та телеканалів у чотирьох регіонах України. Про це повідомляє Інститут масової інформації з посиланням на відповідь Нацради на запит. 

У Бердянську (Запорізька область) окупанти захопили приміщення радіостанції «Азовська хвиля» та її частоту 106,0 МГц. Зараз там мовить російська пропаганда під назвою «Свободный Бердянск».

У Мелітополі, Бердянську, Більмаку, Дніпрорудному, Токмаку захоплена частота багатоканального ТБ. На каналах оператора цифрового ефірного телебачення «Зеонбуд» окупанти транслюють російські пропагандистські канали: «Первый канал», «Россия 1», «Россия 24» та інші.

На частоті каналу «МТВ плюс» у Мелітополі окупанти запустили ретрансляцію «России-24».

У Луганській області у п'ятьох містах та селищах (Старобільськ, Сватове, Зоринівка, Широкий, Біловодськ) на каналах «Зеонбуда» транслюють російські канали: «Первый канал», НТВ, «Карусель», ОТР, ТВЦ, «Россия 1», «Россия 24» та інші.

На Харківщині у Куп’янському районі на частотах 91,0 - 92,0 МГц окупанти запустили мовлення під позивним «Радио жизнь».

У Вовчанську та Чугуївському районі на частотах 90,0 – 91,0 МГц російські окупанти ведуть мовлення під позивним «Харьков Z».

У Херсоні окупаційні війська захопили частоту «Армії FM» 99,0 МГц і ведуть мовлення «Радио России». Також у місті почав співпрацю з росіянами телеканал «ВТВ плюс».

Нагадаємо, за даними ЗМІ, у захопленому Маріуполі за допомогою колаборантів планують запустити новий телеканал.

Джерело: «Детектор медіа»

Search