Українське кіно

Фільм «Черевички неношені» переможець фестивалю «Відкрита ніч. Дубль 24»

24-й фестиваль українського короткометражного кіно «Відкрита ніч» оголосив переможців. Гран-прі отримав фільм «Черевички неношені» – дипломна робота режисерки Анни Кішко, випускниці Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К. Карпенка-Карого, повідомляє пресслужба Держкіно. Про це йдеться в новині на порталі "Детектор медіа".

За сюжетом, молодий хлопець намагається встежити за своєю маленькою сестрою та вберегти її від негараздів. Але з поверненням батьків додому ідеальний світ молодої людини руйнується. 

Виконавиця головної ролі Вероніка Ольшана, якій на момент зйомок було 5 років, також отримала на фестивалі нагороду «Найкраща актриса». Крім того, фільм було відзначено нагородою за кращу роботу художника-постановника, яку отримали Максим Кочнев та Валерія Сухаренко. 

«Для нас ця перемога дуже важлива, оскільки на фестивалі відбулася прем'єра фільму і це – наша перша серйозна нагорода! Це дуже надихає працювати далі та створювати нові фільми! Особливо я вдячна Юрію Терещенку, у майстерні якого навчалась. За здобуті знання і віру у своїх студентів!» – прокоментувала режисерка Анна Кішко.

У номінації ігрового кіно головний приз здобула стрічка «Запах поля» режисерки Андріани Ярмонової. Також фільм отримав «Приз молодих кінокритиків».

Картина «Фаза» режисера Миколи Засеєва здобула перемогу в номінації «Краща операторська робота» (Світлана Апаріна), «Найкращий актор» (Артем Грачов) та диплом фестивалю в номінації ігрового кіно.

Спеціальну відзнаку журі «За сміливу форму і актуальність» отримала картина «Океан сміття» режисера Івана Шоха.

Фестиваль «Відкрита ніч. Дубль 24» відбувся в ніч на 8 серпня під гаслом «Ми. Для нас. Про себе».

Минулого року фестиваль проходив онлайн.

 

Search