Українське кіно

Створюється документальний серіал для соцмереж «Україна в огні 2»

Українські кінематографісти створюють документальний серіал про вторгнення Росії в Україну — «Україна в огні 2». Про це йдеться  у повідомленні для ЗМІ.

Виробники проєкту просять не називати себе з міркувань безпеки. Також вони не зазначають авторів відео.

Творча група позиціонує серіал як «кінематографічний фактологічний документ героїзму українців, порушень прав людини та міжнародного гуманітарного права». Це, за їхніми словами, кінематографічне продовження кіноповісті Олександра Довженка «Україна в огні» (1943, 1962). 

Основа сюжету — події російсько-української війни, починаючи від 24 лютого 2022 року, коли почалося вторгнення Росії. У форматі соцмереж, 9:16, глядачі переглядають фрагменти хроніки обстрілу міста Старобільськ, спроб цивільного населення зупинити пересування російської військової техніки, дії російських диверсантів у містах та інші трагічні та драматичні події війни.

Серіал виробляють на основі відео, зафіксованих на гаджети очевидцями. Такі стріми часто публікуються у соцмережах.

«На відміну від простого відео, епізод серії фільму має драматургію, звуковий і музичний супровід, монтаж, інколи різні кадри однієї події, кольористику, тож є завершеним самостійним фільмом. Нерідко одна подія представлена кадрами відео кількох очевидців», — йдеться у пресрелізі творчої групи.

Тривалість епізоду серії складає одну хвилину. На даний момент творча група виробила три епізоди серіалу. Переглянути їх можна тут. Також епізоди серіалу публікуються в інстаграмі.

Источник: detector.media

 

Search