Новини

Нова пошта спростила правила пакування

З 1 лютого в Новій пошті запроваджено нові правила пакування. Вони стосуються більшості категорій відправлень і розширюють альтернативи для надійного пакування посилок і вантажів для запобігання їхньому пошкодженню. Про це йдеться в пресрелізі компанії.

Пакування посилок та вантажів – важливий елемент якісної доставки. Щоб усі відправлення доїжджали до клієнтів цілими та неушкодженими, їх потрібно пакувати в якісні гофрокартонні коробки з наповнювачем.

«Ми завжди чуємо свого клієнта. Опираючись саме на клієнтській досвід і наші внутрішні процеси роботи, ми ввели нові правила пакування. Їх впровадження допоможе клієнту надійно пакувати, а нам - зберегти високу якість та швидкість доставки відправлень, і цьому сприяє сортування посилок автоматичним способом», - говорить Олександр Бульба, СЕО Нової пошти.

Що отримали клієнти

Якісна коробка, як і раніше, основна форма пакування відправлень. Запаковані у коробку посилки сортуються за лічені секунди на автоматизованих сортувальних стрічках, якими обладнані сучасні інноваційні термінали Нової пошти. Зокрема, сканери, які встановлені на сортувальних стрічках, здатні зчитувати маркування з усіх 6 сторін коробки, автоматично зважувати посилку та визначати географічний напрямок, за яким вона буде відправлена. У результаті посилки швидше потрапляють до наших клієнтів.

Нова пошта тепер надає альтернативні варіанти пакування для більшості типів відправлень. Головне, щоб у них була пласка основа.

За новим стандартом у більшості популярних категорій відправлень змінилися правила пакування:

Документи

Для відправлення паперових документів перевага надається конверту для документів (паперовий або поліетиленовий), для пластикових – конверт із повітряно-пухирчастою плівкою.

Раніше: для документів товщих за 2 см потрібно було використовувати коробку.

Одяг, текстиль, взуття

Одяг та текстиль до 2 кг й до 40 см транспортується в поліетиленовому пакеті, а понад 2 кг та 40 см – у гофрокартонній коробці або у пакеті для відправлень із обов’язково пласкою основою.

Раніше: весь одяг та текстиль із оціночною вартістю більше 2000 грн мав відправлятися лише у гофрокартонній коробці.

Взуття, яке має фірмову коробку, за новими правилами відправляється у пакеті для відправлень або обмотується стрейч-плівкою. Взуття без фірмової коробки відправляється у гофрокартонній коробці.

Раніше: все взуття із оціночною вартістю більше 2000 грн відправлялося лише у гофрокартонній коробці.

Телевізори, монітори, радіатори (пласкі об’ємні відправлення в товарній упаковці)

Якщо оголошена вартість не перевищує 10 тис. грн – відправлення не потребує додаткового пакування. Якщо більше 10 тис. грн – товар додатково запаковується у 5-шаровий гофрокартон.

Раніше: всі телевізори та монітори потребували додаткового упакування в коробку, палетні борти або флет-бокси

Гаджети, канцелярія, книги (дрібні некрихкі відправлення в упаковці)

Тепер такі посилки можуть відправлятися замотаними в повітряно-пухирчасту плівку та укладеними в пакет, або в конверт із повітряно-пухирчастою плівкою, або в гофрокартонну коробку.

Раніше: обов’язково в коробку повинні були запаковуватися відправлення, які мали округлу або випуклу форму, гострі краї або містили крихкі елементи.

Кондиціонери, духові шафи, дитячі візки (об’ємні запаковані вантажі)

Відправлення у заводській гофрокартонній коробці, що витримує навантаження всередині без деформацій, не потребує доупакування.

Раніше: всі подібні вантажі вагою до 30 кг і стороною більше 70 см додатково пакувалися у палетні борти.

З усіма змінами у правилах пакування можна ознайомитися за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/1TTA-On2w-I0f9CCRpbxqBI9zKONn5G_M

Новий стандарт пакування відправлень Нової пошти знаходьте тут: https://static.novaposhta.ua/sitecard/misc/doc/packaging_rules_1.pdf

Крім того, з 16 лютого Нова пошта спрощує процедуру тарифоутворення для відправки вантажів. Зміни стосуватимуться 3 категорій: відправка у палетних бортах, Flat-боксах та дерев’яному обрешетуванні. Тарифікація стає прозорішою для клієнта, який тепер зможе заздалегідь розрахувати вартість доставки свого відправлення. Детальніше: https://novaposhta.ua/basic_tariffs

 

 

 

 

Search