Новини

Ірина Геращенко пішла з ефіру ICTV через сексистські висловлювання Арестовича

Після цього, ведучий вирішив достроково завершити ефір.

Народна депутатка «Європейської солідарності» Ірина Геращенко 15 лютого пішла з прямого ефіру програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV через сексистські висловлювання позаштатного радника керівника Офісу президента та спікера української делегації в Тристоронній контактній групі Олексія Арестовича.

Олексій Арестович звинуватив партію «Європейська солідарність» в «деморалізації українських військових», у роботі «за російськими наративами» та «чорній політичній пропаганді». На його думку, наступними варто закрити канали, пов’язані з «ЄС». «Вони діють часто гірше, ніж ті, які закрили», – каже він.

Читайте також: Нацраду попросили перевірити 4 канал через висловлювання Остапа Дроздова

Радник керівника ОПУ також додав, що партія «ЄС» «скотилася до рівня жіночого гуртожитку ПТУ». «Хто деморалізує українських військових? Не ви? Не ЄС, коли складаєте казки про те, що їм забороняють… не дають стріляти тощо. Ви ж їх і розбещуєте, Вагнером цим всім, Медведчуком… Ви відкрито працюєте проти національної безпеки держави, інформаційної складової. Це офіційна заява, офіційне звинувачення. Так, я звинувачую "ЄС" у тому, що ви працюєте, згідно з російськими наративами. Починаючи з травня місяця, якщо провести контент-аналіз, вони співпадають на 70% і більше відсотків з тини наративами, які проводить РФ», – сказав він. – До чого ви скочуєтесь. Ви зовнішність президента обговорюєте… не так бронежилет сидить, не так каска — ви ж до рівня жіночого гуртожитку опустилися ПТУшного такого в тому, що ви робите».

Ірина Геращенко попросила віцепрем'єр-міністерку з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольгу Стефанішину відреагувати та дати характеристику щодо «відвертого хамства та сексизму». «Я вважаю неприпустимим перехід на особистості та будь-які сексистські висловлення, але точно підтримую питання інформаційної гігієни», – заявила пані Стефанішина.

Читайте також: Год кодированию: сбывшиеся и несбывшиеся надежды медиагрупп

Натомість голова партії «Голос» Кіра Рудник висловила спікеру української делегації в ТКГ «помірну критику» через це висловлювання.

Ведучий «Свободи слова» Вадим Карп'як звернув увагу на неприпустимість сексистських висловлювань та запропонував пану Арестовичу вибачитися за свої слова. Радник керівника ОПУ можливістю не скористався.

Після чого, пані Геращенко вирішила залишити студію: «Я не можу знаходитися в ефірі, де йде сексизм. Це не припиняє, на жаль, ні ведучий, ні присутні тут колеги. І мені здається, що це та ситуація, яка особливо від віцепрем'єра з питань європейської інтеграції потребує особливої реакції. Подібну риторику від представника партії влади в жодній європейській країні важко собі уявити».

Ведучий вирішив достроково завершити ефір. «Оскільки у нас немає повної картини. Я так розумію, усе, що хотіли, – усі вже сказали», – пояснив він.

 

Джерело: Детектор.Медіа

Search