Новини

“Діалог з країною.Україна 30”: перший прямий ефір в оновленій студії LIVE (ФОТО)

До Дня незалежності України на телеканалі LIVE відбувся перший прямий ефір в оновленій студії - спецпроєкт із ведучою Тетяною Гончаровою

Головною темою спецпроєкту стала історія здобутків України за 30 років незалежності. У студії обговорили основні надбання країни у сфері науки, медицини, культури, економіки та спорту.

Гостями спецефіру стали сучасні українці, які своєю діяльністю пишуть нову історію нашої держави, серед них - президент Федерації хокею України Георгій Зубко, член Олімпійської збірної Микола Просторов, актор та режисер Ахтем Сеітаблаєв, заслужений актор України Андрій Ісаєнко, співзасновник Центру економічного відновлення України Андрій Длигач, наймолодший директор школи Дмитро Ламза та інші. 

Сьогодні у Токіо стартують паралімпійські ігри. Україна має багато сподівань на ці змагання, адже наша паралімпійська збірна входить до п'ятірки найкращих команд світу. З 1996 року на літніх та зимових іграх українські паралімпійці здобули 486 медалей.

А що саме впливає на якість виступів спортсменів на змаганнях та яку роль в цій системі відіграють гроші, з'ясували під час спецефіру “Діалог з країною.Україна 30”.

Зокрема, про рівень та умови підготовки спортсменів до олімпіад розповів український стрибун на батуті, учасник олімпійської збірної Микола Просторов:

“У всіх видах спорту гостро стоїть питання інфраструктури - зали, гімнастичні снаряди. Є види спорту, які вимагають максимально наближених умов до тих, в яких ми виступаємо на змаганнях. Наразі в нас немає жодної олімпійської бази, де ми можемо готуватись до змагань. Немає одного місця, де може тренуватись збірна України. Часом тренування відбуваються у  приватному клубі, заповненому людьми, які просто прийшли займатися спортом. А професійні спортсмени потребують відповідних умов. Поки буде до українського спорту таке “халатне” ставлення, не буде медалей та високих результатів. Усе має відбуватись за правилами великого спорту!”

“Діалог з країною.Україна 30”: перший прямий ефір в оновленій студії LIVE

“Діалог з країною.Україна 30”: перший прямий ефір в оновленій студії LIVE

Слова спортсмена підтримав директор столичної школи Дмитро Ламза:

“У нас нічого не змінилось протягом 30 років. Беремо за приклад звичайну школу, де теж є спортсмени. Що роблять посадові особи? Вони прибирають гурткові години. Вони повністю прибирають можливість тренувати дітей, розвивати оті маленькі спортивні родзинки”. Керівник закладу робить запит на півтори ставки гурткових занять, а їм відповідають, що ці гроші будуть перенаправлені на інці цілі - готелі, ресторани тощо”

Незважаючи на проблеми вітчизняного спорту, які потребують уваги та вирішення, за 30 років незалежності наші спортсмени досягли значних висот. Тож якими досягненнями у спорті Україна може пишатися за 30 років незалежності - у спецвипуску “Діалог з країною.Україна 30”.

Нагадаємо, до нового телевізійного сезону телеканал LIVE готує низку великих студійних шоу, першим з яких стартує політичне ток-шоу “Діалог з країною”. Прем’єрний випуск програми відбудеться 31 серпня о 21:30. Хто саме стане ведучим нового проєкту, дізнаємось незабаром. 

 

Search