Новини

Український бізнес об’єднується проти цифрової нерівності

У Міжнародний день людей елегантного віку український бізнес об’єднується проти цифрової нерівності.

Rozetka, Нова пошта та 1+1 media приєдналися до освітнього проєкту Київстар «Смартфон для батьків». Компанії будуть допомагати людям елегантного віку освоїти власні цифрові сервіси, які вже роблять зручнішим життя сотень тисяч українців. Протягом жовтня на порталі batky.kyivstar.ua будуть виходити відеоуроки, які навчать старше покоління робити покупки онлайн, відстежувати власні посилки, поповнювати мобільний рахунок, записуватися до лікаря та дивитись улюблені телеканали в Інтернеті.

Головна місія освітнього проєкту  — допомогти старшому поколінню навчитися повноцінно використовувати сучасні смартфони, а також подолати цифровий розрив між поколіннями та розвінчати вікові стереотипи щодо використання сучасних технологій.

«Ми віримо у силу співпраці бізнесу в соціальній сфері, адже лише завдяки спільним зусиллям можливо досягти якісних змін у суспільстві. Тому раді, що найпрогресивніші українські компанії приєдналися до проєкту «Смартфон для батьків». За два роки існування проєкт показав, що смартфон – це світ нових можливостей для людей елегантного віку,  а цифрові рішення наших партнерів зроблять життя старшого покоління зручнішим і цікавішим», — зазначає Ганна Захараш, директорка з корпоративних комунікацій Київстар.

Цього року нові навчальні відео присвячені сервісам і застосункам, без яких не можуть уявити своє життя більшість прогресивних українців. Першим на порталі школи з’явиться  відеоурок, який навчить наших бабусь і дідусів замовляти товари онлайн завдяки застосунку Rozetka.  

«Ми робимо все, щоб бути "щоразу як треба" для всіх українців, — коментує директор із маркетингу ROZETKA Євген Образок. — Тому раді приєднатися до проєкту і допомогти нашим з вами батькам,  бабусям і дідусям опанувати інтернет та придбати все необхідне, не виходячи з дому. На  нашому сайті мільйони товарів у тисячах категорій, які можна замовляти швидко і абсолютно безпечно навіть з телефону, без зайвих відвідувань людних місць. Зручніше всього вибирати необхідні товари за допомогою нашого мобільного додатку, який завжди поруч у телефоні та у якому все дуже просто і зрозуміло.  А відповіді на всі можливі питання до процесу оформлення замовлення можна знайти у відеоінструкції, яку ми розробили спеціально для цього. Тепер замість того, щоб стояти в чергах або зайвий раз виходити з дому, наражаючи себе на небезпеку, наші старші зможуть присвячувати більше часу родині та онукам, готувати улюблені нами з дитинства смаколики чи насолоджуватися серіалом. Покупки в інтернеті — це про зручність і турботу про себе та своїх рідних».

Також незабаром усі охочі зможуть навчитися управляти своїми посилками завдяки онлайн-трекінгу від Нової пошти. Компанія розвиває цифрові сервіси, аби зробити процес доставки ще більш зручним для своїх клієнтів.

«Серед наших клієнтів чимало людей елегантного віку. В їх числі і моя мама. У кожній посилці вона відправляє до мене турботу і огірки з власного городу. Я знаю, що так само роблять й інші. Раніше вони дізнавалися де знаходиться відправлення, телефонуючи до контакт-центру. Але зараз ми впровадили онлайн-інструмент для керування посилкою, де можна бачити як вона рухається у режимі реального часу, де знаходиться саме зараз і коли улюблений онук або дочка отримає гостинці. Тож ми дуже зацікавлені аби користувачі елегантного покоління були з цифровими точками контакту на ти», - Олена Плахова, директор по маркетингу та управлінню репутацією Нової пошти.

 «1+1 media» третій рік реалізує ініціативу #забутипровік, що покликана зламати вікові стереотипи в Україні. Тому відсьогодні у ранковому шоу «Сніданок з 1+1» стартує рубрика «Зв’язок поколінь», у якій під час соціального експерименту покоління поміняються місцями і молодь спробує вирішити побутові питання без смартфона, як це досі іноді доводиться робити нашим бабусям і дідусям через відсутність цифрових навичок.

«Пишаємося, що все більше компаній доєднується до руху антиейджизму в Україні. Започаткувавши майже три роки тому ініціативу #забутипровік, ми ставили собі за мету стати медійними амбасадорами теми й об’єднувати навколо себе інших, адже так важливо будувати суспільство, де не буде місця будь-якій дискримінації і де кожен почуватиметься комфортно. Раді разом із партнерами працювати над такою шляхетною місією. Разом зможемо дуже багато!» – прокоментувала Тетяна Трегобчук, керівниця Департаменту корпоративних комунікацій 1+1 media. 

Крім цього, у межах нового сезону буде випущено відеоурок про спільний продукт Київстар та 1+1 media – платформу онлайн-телебачення «Київстар ТБ». Вона допоможе людям елегантного віку дивитися сотні тисяч годин вітчизняного та закордонного контенту, прямоефірних програм, які транслюють наживо, у будь-який час та з будь-якого пристрою.

Нагадаємо, що на офіційному порталі онлайн-школи «Смартфон для батьків» можна знайти вже понад 20 інтерактивних відеоуроків, які допоможуть старшому поколінню дізнатися про всі можливості сучасних гаджетів та опанувати необхідні онлайн-сервіси. Також усі охочі можуть отримати текстову версію уроків у вигляді брошури у фірмових магазинах Київстар по всій Україні.

Search