Новини

До побачення, iPod! Apple припиняє випуск останньої моделі

Один з найпопулярніших і знакових брендів гаджетів в історії сьогодні робить останній подих. Apple оголосила, що більше не буде випускати iPod touch, останній пристрій, який носить назву iPod.

Apple каже, що ви зможете придбати iPod touch за 199 доларів у її магазинах, поки поточні акції не розпродадуться. На веб-сайті Apple все ще є сторінка магазину для iPod, але її нелегко знайти в головній навігації сайту, і вона містить маркер «поки є запаси».

Поточна модель iPod touch насправді не така вже й стара — вона дебютувала в 2019 році — але це було лише незначне оновлення, і Apple не представляла повністю нову модель iPod багато років.

Зникнення iPod передбачали вже давно, але він витримав, почасти завдяки його ролі iPhone-lite для дітей та підлітків. У прес-релізі Apple, який оголошує про припинення виробництва, стверджується, що iPod «живе» в інших продуктах, таких як iPhone та iPad. Ось цитата, приписувана старшому віце-президенту з маркетингу Apple Грегу Йосвіаку:

"Музика завжди була частиною нашого ядра в Apple, і надаючи її сотням мільйонів користувачів, так як iPod вплинув не тільки на музичну індустрію, він також змінив спосіб виявлення, прослуховування та поширення музики. Сьогодні дух iPod живе. Ми інтегрували неймовірний музичний досвід у всі наші продукти, від iPhone до Apple Watch і HomePod mini, а також на Mac, iPad і Apple TV. А Apple Music забезпечує найкращу в галузі якість звуку з підтримкою просторового аудіо — немає кращого способу насолоджуватися музикою, відкривати й відчувати її."

У прес-релізі перелічено багато продуктів, які споживачі, які можуть зацікавитися iPod, можуть придбати замість цього, наприклад iPhone SE.

Перший iPod був представлений у 2001 році, і протягом багатьох років лінійка продуктів включала багато варіацій, включаючи Mini, Shuffle, Nano тощо. Модель iPod touch, яка зараз знята з виробництва, була вперше побачена в 2007 році. Це сьома ітерація iPod touch, яка (на відміну від попередніх iPod) дуже нагадує iPhone, лише без функцій стільникового зв’язку.

IPod був одним із найбільш продаваних гаджетів у світі, але його позиції похитнулись, коли смартфони — навіть до появи iPhone — почали включати його найважливіші функції за замовчуванням.

Search