Новини

Щодо нового навчального року в Україні

Батьки школярів зможуть обирати формат навчання для своїх дітей самостійно.

Навчальний 2022/2023 рік в українських школах розпочнеться вчасно. З 1 вересня навчальні заклади, в яких є укриття та вистачає місць для учнів, можуть розпочати роботу в очному режимі. У тих школах, де в укриттях не вистачає місць, уроки відбуватимуться у дві зміни.

Про це йдеться у заяві Міністерства освіти і науки України.

Крім того, розглядається варіант, коли буде змішане навчання.

«В умовах воєнного часу ми вводимо очний освітній процес у приміщеннях навчальних закладів виключно за погодженням з органами влади. У разі наявності небезпеки заклад вводить дистанційний або змішаний формат навчання. Якщо в укритті не вистачає місць для всіх учасників освітнього процесу, рекомендується розділити навчання на кілька змін», — повідомив міністр Сергій Шкарлет.

За його інформацією, у кожному закладі має бути забезпечений паспорт безпеки.

«Покажчики руху в укриття, план евакуації, розрахунковий час заходу у бомбосховище. Кожен з батьків буде проінформований про безпеку умов навчання дітей. Ми докладаємо максимум зусиль, щоб освітній процес розпочався у максимально комфортних умовах», — заявив Шкарлет.

Міністр уточнив, що батьки матимуть змогу обирати форму навчання самостійно. Вона може бути дистанційною, індивідуальною або екстернатом.

 Джерело https://u-news.com.ua

Search