Новини

Amazon купила виробника роботів-пилососів iRobot

Amazon підписала угоду про поглинання компанії iRobot, виробника роботів-пилососів Roomba. Сума угоди оцінюється в $1,7 млрд — активи купуються за кошти із розрахунку $61 за акцію. Про це повідомляється на корпоративному сайті Amazon.

Про механізми входження iRobot у структуру Amazon після схвалення регуляторами та закриття угоди поки не йдеться, але відомо, що новий власник збереже пост генерального директора iRobot за теперішнім главою компанії Коліном Енглом (Colin Angle).

Виробник випускає роботи-пилососи Roomba з 2002 року - вони є одними з найпопулярніших у цій категорії побутової техніки, а їх продажі обчислюються мільйонами штук. У сучасному висококонкурентному середовищі домашніх прибиральників iRobot робить ставку на свою операційну систему з алгоритмами штучного інтелекту та, відповідно, широкими можливостями.

Конкретних планів щодо технологій iRobot новий власник не розкриває, але вони очевидні: Amazon давно працює в галузі розумного будинку, а минулого року навіть випустив домашнього робота Astro за $999. Він складає плани приміщень, голосовою командою приїжджає в потрібну кімнату, розпізнає обличчя, відповідає на запитання, програє музику і показує погоду. ОС від iRobot до цього набору буде доречним - вийде такий собі голосовий помічник Alexa на колесах.

Читайте також: Факты, о которых стоит знать перед покупкой робота-пылесоса

Search