Українське кіно

Українська драма «Пульс» перемогла у 2 номінаціях на американському кінофестивалі: «Кращий фільм» та «Кращий режисер»

На фестивалі Flathead Lake International Cinemafest (FLIC) відбулась світова прем’єра стрічки, де фільм був ушанований відкривати конкурсну програму. Представив спортивну драму на американському кінофестивалі режисер «Пульсу» Сергій Чеботаренко. Прем’єра фільму в Україні запланована навесні 2021 року. 

Аби особисто презентувати фільм, режисер здолав великий шлях із Києва до Полсона (штат Монтана). Ця історія так вразила американську спільноту, що репортаж про українського режисера та його фільм був показаний у праймтайм вечірніх новин на NBC – одного з найбільших телемовників у США. 

Прем’єра спортивної драми «Пульс» пройшла у найбільшому кінотеатрі міста. Після показу режисер Сергій Чеботаренко особисто провів Q&A сесію з першими глядачами, які схвально відгукнулися про українську картину: 

«Я тільки-но подивилася ваш фільм, але вже сподіваюсь, що ви працюєте над наступним»;

«Це чудове кіно та я вірю, що на нього чекає велике майбутнє»;

«Ви зробили велику справу».

Під час сесії багато питань було щодо нюансів знімального процесу. Глядачі цікавилися, як були зняті складні сцени, а також, як проходила підготовка до зйомок у виконавиці головної ролі Наталії Бабенко. Багато хто відзначав, що вона дуже переконлива. Глядачі не вірили, що такого високого результату акторка досягла тільки заради ролі, не маючи спортивного минулого.

Високо оцінили фільм й журі фестивалю. Вони номінували картину одразу в 4 категоріях: найкращий фільм, найкращий режисер (Сергій Чеботаренко), найкраща акторка (Наталія Бабенко) та найкращий актор (Станіслав Боклан). У 2 із них «Пульс» здобув перемогу: "Кращий фільм" і "Кращий режисер".

«Щиро вражений, що це перший фільм режисера, і радий, що Сергій вирішив обрати для себе саме цю професію. Я дуже вдячний, що «Пульс» дістався з іншої частини планети, щоб опинитися тут і зараз», – відзначив очільник журі фестивалю, продюсер та сценарист з-понад 40-річним досвідом у кіно та на телебаченні Девід В. Кінг.

Щоб опинитися в цей вечір на відкритті фестивалю FLIC, великий шлях здолав не лише «Пульс» та його режисер Сергій Чеботаренко. Один із глядачів, українець Андрій Кондратенко проїхав 800 км із Сіетлу (штат Вашингтон) до Полсона (штат Монтана), тільки заради прем’єри української спортивної драми.  

«Дуже символічно, що шлях нашої героїні Оксани почався у маленькому містечку біля великої річки, а прем’єра нашого фільму – у місті на величезному озері Полсон, на іншому континенті. Як на мене, для України дуже важливо, що «Пульс» подивилися американські глядачі. Вони побачили, яка сучасна та прекрасна Україна. Тепер для них це не лише країна, де стався Чорнобиль, а така Україна, де живуть, мріють та борються за свої мрії неймовірно амбітні, талановиті люди. Це великий вклад у позитивний імідж нашої країни», – розповів режисер фільму «Пульс» Сергій Чеботаренко.

«Це неймовірно, що такій вибагливій аудиторії, як мешканці Сполучених Штатів, які щороку дивляться найбільш конкурентний та якісний у світі контент, сподобалася наша картина. І дуже тішить, що історія фільму “Пульс" є дійсно універсальною, дуже емоційною та цікавою для глядачів в інших країнах. Дякуємо організаторам фестивалю за таку чудову можливість, журі за високі оцінки, та сподіваємося на не менш гучну прем’єру в Україні», – поділився продюсер «Пульсу»  Єгор Олесов.

«Пульс» – біографічна спортивна драма, яка ґрунтується на реальній історії української чемпіонки Оксани Ботурчук. Прем'єра фільму була запланована на 19 березня 2020 року, проте через пандемію COVID-19 її було перенесено на весну 2021-го. 

Виробником повнометражного фільму «Пульс» є компанія KINOROB, за підтримки Міністерства культури України. Офіційним партнером першого українського художнього фільму про життя спортсменів став національний мобільний оператор «Київстар».

 

Search