Світове кіно

Українці разом з усім світом побачать чарівну прем'єру «Гаррі Поттер 20 років потому: повернення до Гоґвортсу»

Найчарівніший подарунок цього Нового року! У перший день 2022-го відбудеться прем'єра спеціального епізоду, присвяченого 20-річчю однієї з найулюбленіших франшиз усіх часів та народів. Українці побачать картину одночасно з шанувальниками саги у всьому світі - 1 січня «Гаррі Поттер 20 років потому: повернення до Гоґвортсу» вийде у підписці Amediateka на українському стрімінговому сервісі OLL.TV. І це ще не все! Підписники зможуть побачити тут усі частини – від першої картини «Гаррі Поттер і Філософський камінь» до останньої «Гаррі Поттер і Дари Смерті: Частина 2».

20 років тому вийшов перший фільм про Хлопчика, що вижив. І з цього моменту у мільйонів людей з'явився новий чарівний Всесвіт, в якому живуть маги і магли, що нічого не знають про них, літають бездушні Дементори, рятують чарівників сяючі Патронуси, де смертельно небезпечно вимовляти вголос ім'я Волдеморта, і де одного разу біла сова може принести запрошення на навчання до найнеймовірнішої школи, про яку мріє кожен - Гоґвортсу.

Новий епізод «Гаррі Поттер 20 років потому: повернення до Гоґвортсу» збере разом улюблених акторів усіх 8 фільмів. Коли в 2001 році вони вперше зустрілися на знімальному майданчику «Гаррі Поттера і Філософського каменю» Еммі виповнилося 11 років, а Деніелу та Руперту по 12-13. Усі наступні 10 років вони були разом – знімалися, росли, працювали та дорослішали на очах один у одного. Аж до виходу фінальної картини 2011-го.

І ось Деніел Редкліфф, Руперт Грінт та Емма Вотсон уперше за довгі роки знову опиняться у стінах магічної школи, зустрінуться зі своїми колегами та режисером Крісом Коламбусом. «Ніби ми й не розлучалися! – зауважила Емма Вотсон, зустрівшись із хлопцями на зйомках нового проекту. – І водночас минула вічність».

«Найбільше мене лякала думка, що найважливіше в нашому житті вже позаду, - зізнається Деніел Редкліфф. – Але я був такий радий побачити всіх знову, що зрозумів – я помилявся!»

На глядачів чекає не лише возз'єднання головних персонажів легендарної саги, а й захоплюючі історії про те, як розпочиналася робота та проходили зйомки екранізації книг Джоан Роулінг про юного чарівника. У фільмі будуть інтерв'ю, що раніше не публікувалися, актори розкажуть про свої найяскравіші спогади зі зйомок, як це все починалося для них і як знаменитий цикл впливає на їхнє життя сьогодні. "Ми сім'я. І завжди будемо частиною життя один одного», - переконаний Руперт Грінт.

За словами Тома Ашейма, президента Warner Bros, «Гаррі Поттер 20 років потому: повернення до Гоґвортсу» — «це данина пошани всім, кого торкнулася кінофраншиза, від знімальної групи до відданих шанувальників, які продовжують підтримувати дух чарівного світу».

Окрім виконавців головних ролей, у фільмі взяли участь Рейф Файнс, Джейсон Айзекс, Хелена Бонем Картер, Гері Олдман, Роббі Колтрейн, Бонні Райт, Еванна Лінч, Том Фелтон, Альфред Енох, Імелда Стонтон, Меттью Льюїс, Ієн Харт, Джеймс Фелпс, Олівер Фелпс та Марк Вільямс.

 «У Новий рік зустрічайте свято чаклунства та незабутніх спогадів у колі чарівників!» - йдеться у тизері довгоочікуваного проєкту.

В Україні прем'єру спецепізоду «Гаррі Поттер 20 років потому: повернення до Гоґвортсу» можна буде легально подивитися в Амедіатеці на сервісі OLL.TV з 1 січня 2022.

 

Search