Світове кіно

У Латвії знімається серіал за сценарієм відомої української кінопродюсерки

У Латвії розпочалися зйомки мелодраматичного серіалу української продюсерки та сценаристки Тетяни Гнєдаш під назвою «Залізні нерви», який буде адаптований латиською мовою. Оригінальну версію телесеріалу мали знімати в Україні, але війна змінила плани. Співпраця кінопрофесіоналів та акторів двох країн, України і Латвії, дозволить серіалу виробництва Tet з'явитися на розважальній платформі Tet+ навесні 2023 року.

Серіал на актуальні в усі часи теми, що близькі широкому загалу, особливо захопить глядачів, небайдужих до щирих історій, любовних перипетій героїв і сімейних колізій, пов'язаних із великими грошима та спадщиною. У ролях задіяні латвійські актори Максим Бусел, Мадара Вільчука, Каспарс Звігуліс, Крістіне Неварауска, Аквеліна Лівмане, Петеріс Гаудіньш, Інга Місане-Грасберга, Даце Бонате, Валдіс Зілверіс, Маріс Безмерс, Ілзе Лієцкалніня, Мартіньш Лієпа, а також їхні українські колеги — Анна Сердюк, Анна Лебедєва, Віталій Салій та інші.

Головний герой на ім'я Макс (Максим Бусел) — молодий і талановитий менеджер із напрочуд огидним характером. Оточення ненавидить Макса і вважає його поганою людиною. Без поваги, друзів і кохання життя позбавлене сенсу — у цьому переконаний дід Макса (Талівалдіс Ласманіс), людина впливова та деспотична. Прагнучи, щоб старший онук змінився, дід висуває жорсткі умови: або Макс заручиться з дівчиною, яку вибрав дід, або втратить керівну посаду в сімейному бізнесі та буде виключений із заповіту. Макс жахається, коли дізнається, що йому нав'язують стосунки з простушкою, некрасивою медсестрою (Мадара Вільчука), яка працює в будинку для літніх людей.

Серіал знімає об'єднана латвійсько-українська творча та технічна команда. Режисерка Міла Погребіска, авторка сценарію Тетяна Гнєдаш, авторка адаптованого сценарію Байба Бівіня, головний оператор Імантс Закітіс, виконавча продюсерка Даце Безмере, продюсерка з Латвії Аліна Сікстуле-Таларова.

Авторка сценарію та продюсерка Тетяна Гнєдаш є авторкою безлічі телесеріалів, співвласницею зареєстрованої в Україні та Латвії компанії Artforms production, яка також є співпродюсером телесеріалу «Залізні нерви». Протягом десяти років авторка успішно знімала в Україні серіали та телевізійний контент, який демонструвався на найпопулярніших українських телеканалах, таких як «Україна», «СТБ», «1+1», «ICTV», «Інтер», «Новий канал».

Зазирнути за лаштунки перших знімальних днів можна тут: посилання на фотографії.        

Search