Світове кіно

На Венеційському кінофестивалі покажуть україно-ізраїльський фільм

Стрічка спільного виробництва Ізраїлю та України представлена в програмі Orizzonti Extra.

Фільм “Валерія виходить заміж” спільного виробництва Ізраїлю та України відібрано до участі у 79-му Венеційському кінофестивалі. Стрічка режисерки Міхал Вінік змагатиметься за нагороду конкурсної програми Orizzonti Extra. Співпродюсери стрічки — Анна Яценко та Володимир Яценко з українського кінопродакшену ForeFilms.

“Ми щасливі, що цього року на Венеційському кінофестивалі обидва фільми, які мають відношення до України, створені нашою компанією. Це велика рідкість у європейській кіноспільноті, і це велика радість для нас, що ми не помиляємося із вибором режисерів та історій. «Валерія виходить заміж» підтримана нами за власний кошт і це доводить, що можна створювати успішні фільми не тільки за допомоги держави. Я хочу подякувати всім, хто нам у цьому допомогав”, – коментує Володимир Яценко.

“Валерія виходить заміж” — другий повнометражний фільм ізраїльської режисерки Міхал Вінік. Її дебютний короткий метр “Приманка” був показаний на Кінофестивалі “Санденс”, друга короткометражна робота “Перевірка реальності” – на Міжнародному кінофестивалі в Локарно, а повнометражний дебют “Рум'яна” відбувся на Міжнародному кінофестивалі у Сан-Себастьяні.

Нова стрічка режисерки “Валерія виходить заміж” розповідає про двох сестер з України. Христина познайомилась із майбутнім чоловіком в інтернеті, вийшла за нього заміж за розрахунком та живе тепер в Ізраїлі. Її сестра Валерія, яку зіграла Дар’я Творонович, збирається досягнути щастя тим самим шляхом. Та чи вдасться їй це?

Нагадаємо, що права на міжнародний продаж фільму «Валерія виходить заміж», який минулого року брав участь у програмі First Cut+, придбала німецька сейлз-компанія M-Appeal. 

79-й Венеційський міжнародний кінофестиваль відбудеться з 31 серпня до 10 вересня.

Венеційський міжнародний кінофестиваль – найстаріший кінофестиваль у світі, який був заснований у 1932 році як кінематографічну частину виставки Венеційське бієнале. Програма Orizzonti Extra з’явилась у 2021 році як альтернатива попередній секції Sconfini, присвяченій артхаузним та експериментальним фільмам. У фокусі Orizzonti Extra – нові тенденції у світовому кіно та відкриття нових імен на кінематографічній мапі.

Кінопродюсерська компанія ForeFilms була заснована у 2020 році Володимиром Яценком та Анною Яценко з фокусом на виробництво авторських фільмів. Два з попередніх проєктів продакшену, фільми “Антлантида” та “Відблиск” режисера Валентина Васяновича також були представлені на Венеційському кінофестивалі в секції “Горизонти” (перемога) та в основному конкурсі відповідно. Всі фільми цієї продюсерської компанії мали свої прем’єри на кінофестивалях класу А.

 

 

 

Search