Новини

1+1 media щодо доступу до каналів групи у м. Сєверодонецьк (коментар)

30 квітня 2021 року власник ТОВ «Мережа Ланет» Віктор Мазур у коментарі виданню Детектор Медіа повідомив, що «відкликав свою угоду щодо Сєверодонецька з «1+1»: «Контракт по Сєверодонецьку, як я і казав ми підписувати на старих умовах не будемо. Угоду з «1+1» ми відкликали. Це була технічна помилка нашої співробітниці».

6 травня група 1+1 media отримала від ТОВ «Ланет» електронною поштою лист з відповідним змістом і проханням повернути проєкт договору, який було відправлено кур’єром на адресу медіахолдингу. У відповідь 1+1 media повідомила провайдера, що всі умови Ліцензійного договору про надання невиключного суміжного права від 19 квітня 2021 року були ним прийняті та погоджені, що підтверджується підписом Директора ТОВ «Мережа Ланет» пана Маріана Івасюка. Текст договору та готовність підписати його на чинних умовах було надіслано та підтверджено співробітником ТОВ «Мережа Ланет» Дмитром Ганзенком в електронному листуванні зі співробітником 1+1 media. Тому про «технічну помилку» уявної співробітниці провайдера не йдеться. 

Читайте також: StarLightMedia негайно відкликає права на ретрансляцію у провайдера «Ланет»

Обидва примірники договору вже підписано з боку групи 1+1 media, тобто договір є укладеним. У зв’язку з цим повернути непідписані примірники договору неможливо. З огляду на це, медіахолдинг направив на адресу ТОВ «Ланет» примірник укладеного Ліцензійного договору про надання невиключного суміжного права від 19 квітня 2021 року. Принагідно 1+1 media нагадує, що порядок зміни та розірвання господарських договорів визначено законодавством України.

Також вважаємо за необхідне ще раз підкреслити, що вимкнення українських телеканалів у місті Сєверодонецьк, який є адміністративним центром Луганської області, а також одним із найбільших та найважливіших міст Луганщини, що знаходиться на території проведення ООС, за 50 кілометрів від центру бойових дій, загрожує національній безпеці та безпеці інформаційного простору.

Тому 1+1 media вкотре закликає провайдера не вдаватися до маніпуляцій, особливо на тему національної інформаційної безпеки, та бути послідовним у своїх діях.

Повідомляємо мешканців м. Сєверодонецьк, що 1+1 media наразі не має наміру припиняти трансляцію телеканалів групи на строк дії договору до 31 грудня 2021.

Читайте також: Історія з попкорном, або Чим закінчиться конфлікт «Ланета» з медіагрупами (прогноз)

Search