ТВ

Суспільне співпрацюватиме з Міжнародним фондом страхування журналістів

Суспільне Мовлення, як найбільший медіароботодавець в Україні, розпочинає співпрацю з Міжнародним фондом страхування журналістів з метою розширення можливостей соціального захисту й страхування для кореспондентів Суспільного, котрі працюють в умовах війни.
Ініціаторами створення Міжнародного фонду страхування журналістів стали шість громадських організацій: Фундація Суспільність, Асоціація «Незалежні регіональні видавці України» (АНРВУ), ІМІ (Інститут масової інформації), Детектор медіа, ЦЕДЕМ (Центр демократії та верховенства права) та ІРРП (Інститут розвитку регіональної преси).

«Завдяки неймовірно ефективній взаємодії колег, у Всесвітній день свободи преси, 3 травня, ми запустили проєкт, котрого ще не було за всі роки існування української незалежної журналістики в цілому та за останні 8 років війни в Україні зокрема. Для нас дуже важливо, що ця ініціатива запрацювала, перший бюджет на страховку отримано від колег з WAN-IFRA. Вчора вже перший журналіст за нашої підтримки відвідав селище Краснівка Херсонської області. Ми щиро віримо, що всі подорожі наших журналістів будуть без ушкоджень. Водночас наша команда 24/7 готова підтримувати та надавати допомогу, раптом щось сталося у вас в гарячій точці», — говорить директорка Асоціації «Незалежні регіональні видавці України» Оксана Бровко.

Податися на отримання страхування можуть журналісти, які направляються в офіційне відрядження на строк до 3 днів для висвітлення інформації із зони бойових дій, з окупованих територій та звільнених територій (протягом одного місяця після звільнення).
Страхове покриття на лікування у разі поранення чи загибелі журналіста становить до 100 тисяч доларів США.

«Ми дуже раді появі такої можливості страхування. Кожен з нас сподівається, що страхові виплати ніколи не знадобляться, проте мати фінансові гарантії за умов підвищеного ризику в роботі — неймовірно важливо», — каже директорка з управління персоналом Суспільного Мовника Вікторія Сидоренко.

Така можливість для українських журналістів стала доступною завдяки першій фінансовій підтримці від Всесвітньої газетної асоціації (WAN-IFRA). Саме страхування здійснює міжнародна страхова компанія Insurance for Local Media, яка спеціалізується на страховках для журналістів. Міжнародний фонд страхування також шукає ще донорів для цієї ініціативи. Для підтримки МФСЖ пишіть на електронну пошту Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript..

Більше про те, як працює фонд та які умови страхування для журналістів українських медіа, можна дізнатися за посиланням.
тНагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Суспільне Мовлення продовжує брати участь у виробництві цілодобового інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом», що транслюється на телеканалі UA: ПЕРШИЙ та інших провідних українських телеканалах. В ефірі усіх регіональних телеканалів Суспільного виходить міжрегіональний телемарафон «Суспільне. Спротив».

Інформаційний марафон Суспільного продовжується одночасно на:
сайті, ютуб-каналі UA: ПЕРШИЙ, додатково трансляція телеканалу доступна на ОТТ-платформах;
Українському Радіо в FM- та AM-діапазонах (чи середньохвильовому діапазоні на старих приймачах) на частотах по всій країні;
а також на діджитал-платформах Суспільне Новини. Новини також оперативно надаються в соцмережах Telegram, Facebook, Instagram, Youtube, Viber, а також Twitter англійською мовою для міжнародної аудиторії.

Джерело: Суспільне Мовлення

Search