Українське кіно

В прокат виходить містичний трилер «Еґреґор», події якого відбуваються у Львові (ФОТО)

10 березня в український прокат виходить містичний трилер «Еґреґор», сюжет якого розвивається навколо об’єднання Християнства Західного та Східного обрядів, що розкололись ще у 1054 році. Режисер стрічки - Станіслав Капралов, чию дебютну роботу «Let It Snow» з Іванною Сахно нещодавно придбав американський дистриб’ютор Lionsgate.

Фільм у стилістиці неонуару та сучасної готики обіцяє занурити глядача в атмосферу містичних мотивів, невидимих сил і нетрадиційної релігійності. Над створенням проєкту працювали команди трьох країн – США, України та Польщі.

Головні ролі у фільмі виконують:

  • Омрі Роуз – американський актор, відомий своєю участю у фільмах «Непокора» та «Ліга справедливості» (2017),
  • Олена Лавренюк – українська актриса театру та кіно, виконавиця головних ролей у серіалі «Кава з кардамоном» і фільмах «Dzidzio контрабас» та «11 дітей з Моршина». 
Головні актори фільму «Еґреґор»

 

Також глядачі впізнають у фільмі Валерію Караман, яка була партнеркою Віллема Дефо та Роберта Паттінсона у фільмі «Маяк» Роберта Эггерса, та польських акторів – Данієля Ольбрихського («Бляшаний Барабан», «Одні та інші», «Нестерпна легкість буття», «Варшавська Битва 1920», «Солт», «Персона нон ґрата») та Анджея Зелінського (серіал «Ватага», виробництва HBO, фільм «Піаніст» (2002) Романа Поланскі). 

Данієль Ольбрихський у фільмі «Еґреґор»

 

Окрім цього, в стрічці зіграв український актор Ігор Цишкевич, який свого часу грав разом з Жаном Рено у фільмі «Холодна кров» (2009), а також в українських фільмах «Незламна» (2015), «Гуцулка Ксеня» (2019).

Головні події фільму відбуваються у Львові. Окрім цього міста, зйомки проходили також в Києві, Варшаві та у Нью-Йорку.

Гість стрічки – мер міста Львів Андрій Садовий. Саме він за сюжетом приймає у себе очільників двох гілок Християнства

 

Раніше ми вже публікували перший трейлер українського містичного трилеру «Еґреґор»

Фото надані пресслужбою стрічки

Search